هنگام صحبت درباره غذاهاي سالم، به خصوص سبزيجات، هميشه خواهيد شنيد که بهتر است از سبزيجات رنگي استفاده کنيد. بنابراين وقتي به سبزيجات فکر ميکنيم؛ اسفناج سبز، فلفل دلمه اي قرمز و هويج نارنجي را تصور مي کنيم. اما برخي سبزيجات سفيد وجود دارند که به همان اندازه سالم هستند. سبزيجات سفيد شامل قارچ، سير، سيبزميني، پياز و گلکلم هستند. گل کلم سبزي بسيار سالمي است. اين يک گياه ساليانه است و متعلق به جنس Brassica مي باشد. گل کلم نوعي کلم وحشي است.
حقايق جالب گل کلم
- نام آن از کلمه ايتالياييcauli-fiori گرفته مي شود. منشا گل کلم آسياي صغير و مديترانه است
- اعتقاد بر اين است که از ابتداي قرن شانزدهم در آشپزخانه استفاده شده است
- بزرگترين توليد کننده گل کلم، چين و هند است
- فقط گل و يا قسمت سفيد اين سبزي استفاده مي شود. گل را مي توان بصورت خام، پخته شده، برشته شده، بخار پز يا ترشي، مصرف کرد
- گل ها روي يک درخت رشد مي کنند که معمولا 20 تا80 سانتي متر ارتفاع دارد. جوانه هاي سفيد، سبز، قرمز يا زرد زماني ظاهر مي شوند که حدود ده برگ در بالاي آن بوجود آيد
- هنگام استفاده از گل کلم، مي توانيد از برگ هاي آن به همراه ديگر سبزيجات براي پخت سوپ استفاده کنيد
- جوشاندن گل کلم، نبايد بيش از حد طول بکشد، زيرا مي تواند ارزش غذايي آنرا کاهش دهد ( 10 تا 15 دقيقه کافي ست) براي نگهداري، بايد آن را در يخچال و پوشيده در کيسه هاي پلاستيکي و يا کاغذي نگهداري کنيد. با اين حال، بايد در پنج روز آنرا بخوريد. چون پس از پنج روز، مي تواند ارزش غذايي خود را از دست بدهد
- گل کلم شسته شده نبايد بيش تر از دو روز باقي بماند
- گل کلم را مي توان بصورت خام و يا پخته شده، و در زمستان اگر در بازار موجود نباشد، بصورت گل کلم ترشي مصرف کرد.
.
اطلاعات بيشتر را در لينک اصلي زير بخوانيد:
خواص و عوارض ثابت شده علمي گل کلم و چند دستور غذايي خوشمزه با آن
درباره این سایت